Tort de visine

de Maria68 in Torturi, 16 Dec 2011 | 4211 vizualizari

 

Se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna si bineinteles ca indraznim sa ne rasfatam in tot felul de delicii pline de savoare.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vaniliat
  • un praf de sare
  • 100 g ciocolata amaruie  
  • Pentru crema& ornat:  
  • 1-2 borcane visine din compot  
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri praf intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de visine:

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase,ciocolata pe care intre timp am topit-o in bain-marie intr-un castron de metal. Separat mixam albusurile cu 3-4 linguri de zahar.Cand este gata se  toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.

Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua.Blatul inferior se insiropeaza cu zeama de compot.Visinele se scurg din compot.Pregatim frisca: se bat 500 g frisca cu 3 linguri zahar si 2 plicuri intaritor de frisca.

Se aseaza pe blat un strat de frisca,mai putin de 1/2 din cantitate,asezam visinele in stratul de frisca,,iar peste ele asezam cel de al doilea blat.Se acopera tortul cu cealata cantitate de frisca,din care oprim un pic pantru a realiza rozete de frisca,sau daca dorim o cantitate mai multa de frisca, mai putem prepara pentru decor cam 200ml frisca cu un plic intaritor si 1 lingura de zahar

Topim ciocolata si turnam pe o placa de marmura, in strat subtire.Lasam sa se usuce  si radem cu spatula. Dupa care decoram tortul cu fulgi de ciocolata si rozete de frisca si visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată,mentă şi vişine